Elon Musk

Musk ideoi uutta liikkumistapaa kaupunkeihin

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk esittelee uutta prototyyppiä lyhytviestipalvelu Twitterissä. Muskin mukaan Boring Company voisi tuottaa uudenlaisen joukkokuljetusreitistön ja -tavan.

Miljonääriyrittäjän The Boring Company julkaisi viime vuonna videon, jossa autot näyttivät liukuvan tunneleissa ja etenivät 130 km/h kohti määränpäätä. Nyt tämä suunnitelmaa on muutettu. Yhtiö aikoo keskittyä joukkokuljetusten tarjoamiseen.

Ideansa selventämiseen Musk esittelee uuden videon, jossa futuristinen “auto” laskeutuu hissin tapaan parkkihalliin ja kapseli lähtee sitten liukumaan kohti Los Angelesin lentokenttää.

– Luulen, että se voisi edetä noin 150 km/h, maanalainen, itsenäinen, sähköinen linja, joka vaihtaa automaattisesti tunneleiden ja hissien välillä, Musk kirjoitti.

Muskin mukaan Boring Companyn liikenneverkko voisi olla “kaupungin silmukkajärjestelmä”, joka sisältäisi tuhansia pieniä asemia ympäri kaupunkia. Asemat olisivat hyvin lähelle aiottua kohdetta ja ne sekoittuisivat saumattomasti kaupungin rakenteisiin. Hän ideoi mielummin pieniä asemia suurten asemien, kuten metroasemien sijaan.

Musk ei kuitenkaan antanut aikataulua suunnitellun hankkeen tosiasialliseen rakentamiseen. Yhtiö tarvitsisi hankkeelleen vielä paljon lupia ja hyväksyntöjä ennen rakentamisen aloittamista.

Boring Company ei ole etusijalla Muskille, joka myös johtaa sähköautoja valmistavaa Teslaa.

Boring Company vie ehkä 2–3 prosenttia ajastani. Se on pohjimmiltaan harjoittelijoiden ja osa-aikatyötä tekevien hommaa, Musk sanoi viime huhtikuussa, kirjoittaa uutiskanava CNN.