sähköautojen lataaminen katuvalaisimilla

Sähköautot voidaan ladata jatkossa liikennevaloilla.

 

Dublinissa on ensimmäinen paikallinen viranomainen, joka ehdottaa katuvalaisimien käyttöä sähköautojen lataamisessa.

Sähköajoneuvojen latauspisteiden tarjoaminen katulampuille on esitetty ratkaisuna, jossa koteja ei voida käyttää latauspisteisiin, kuten esimerkiksi rivitaloja, joissa ei ole etupihaa tai ajotietä, muutoin sähkökaapelit jouduttaisiin vetämään pihojen poikki, joka saattaisi aiheuttaa vaaratilanteita.

Myös sähkövarauspisteiden sijoittelussa on ilmennyt ongelmia, esimerkiksi joissakin asunnoissa, joissa pysäköinti on kaukana sähköpisteistä.

Saksassa pilottihankkeissa on havaittu latauspaikkoja, jotka perustuvat valojen lamppuihin, nyt onkin Dublinissa tarkoitus asentaa ensimmäinen katulamppu lähelle Crofton Roadin rautatieasemaa, joka mahdollistaisi sähköauton lataamisen katuvalolla.

Hallitus on myös hiljattain ottanut käyttöön kuusi sähkömoottorista Citroen Berlingon pakettiautoja. Sähkökäyttöiset pakettiautot korvaavat nykyiset dieselkäyttöiset ajoneuvot, tämä liittyy hankkeisiin hallituksen operaatioissa puistoihin ja maisemointiin. Tämän lisäksi hallitus aikoo ostaa henkilöstölleen, jopa kymmenen sähköauton hankkeen myöhemmin tänä vuonna. Hallitus toivoo, että uudet sähkökäyttöiset ajoneuvot vähentäisivät hankkeidensa vaikutusta paikalliseen ilmanlaatuun vähentämällä saasteita.

Sähköautojen lataaminen katuvaloilla, on kuitenkin vielä tässä kohtaa utopistista ja aiheuttaa ongelmia muunmuassa logistiikan kannalta.

Lähde: irishtimes.