tesla tuotanto

Goldman Sachs arvioi Teslan hintatavoitteen, ennustaa mallin 3 pettymyksiä ja pääoman korotusta

Goldman Sachs uusii jälleenmyyntiarvonsa osakekannasta ja leikkaa 12 kuukauden tavoittearvionsa 195 dollariin 205 dollarista, joka merkitsee 32 prosentin heikennystä.

“Näemme, että Tesla ylläpitää Malli 3 tuontatoa noin 1400 yksikön viikko vauhdissa,” anaalyytikko David Tambrerrino kertoi.

Goldman ennustaa, että sähköautoyritys todennäköisesti joutuu nostamaan lisääpääomaa jo kolmannella neljänneksellä.

Goldman Sachs ei ole vieläkään vakuuttunut siitä, että Tesla pystyy vastaamaan edes mallin 3 tuotantotavoitteensa.

“Uskomme, että kestävä tuotantomäärä vuoden 2018 toisella neljänneksellä on todennäköisesti alle 2000 ensimmäisen vuosineljänneksen viimeisen viikon aikana saavutetun ajoneuvomerkin alapuolella”, Goldman-analyytikko David Tamberrino kirjoitti tiistaina. “Näemme, että yritys todennäköisesti ylläpitää mallin 3 tuotantoa noin 1 400 viikossa.”

Teslan osakekurssi, on laskenut tänä vuonna 3 prosenttia. Se liittyy läheisesti mallin 3 tuotantoon. Joten kun autovalmistaja uusi 5 000 malli 3 -sedan autoa per viikko tavoitteensa kesäkuunloppuun mennessä osakkeiden hinta putosi.

Mutta osakkeet ovat nousseet jopa 20 prosenttiyksikköä viime Tiistain tiedotustilaisuudesta, Goldmanin analyytikot eivät ole vakuuttuneita ja pelkäävät pysyviä tuotannon pullonkauloja.

Goldman Sachs ennustaa, että sähköautoyritys todennäköisesti joutuu nostamaan lisäpääomaa kolmannella vuosineljänneksellä huolimatta viimeaikaisista vakuutteluista.

Tesla ei heti vastannut CNBC:n kommenttipyyntöön. Osakekurssit sulkivat 5 prosenttia korkeammalle, vaikka Goldman antoi tulosvaroitteen.

“Vaikka yhtiö totesi, että se ei edellytä pääoman korotusta tänä vuonna, huomaamme, että tämä perustuu oletettuun 5 000 viikottaiseen tuotantoon, joka saavutettiin vuoden 2018 toisella neljänneksellä”, Tamberrino selitti. “Tarvittavan pääoman korotuksen lisäksi, jotta voitaisiin rahoittaa jatkossa mallin 3 ohjelman käynnistämistä, yrityksen tulevaisuudennäkymät edellyttävät tulevaisuudessa kapasiteetin ja tuotemäärän laajentamista.”

Analyytikko Uusi jälleen osakekurssin hintatavoitteensa ja leikkaa 12 kuukauden hintatavoitetta 195 dollariin 205 dollarista, se merkitsee 32 prosentin laskua ensi vuoden aikana.

Lähde CNBC.