jaguar i-pace sähköauto

Jaguarilta kompakti sähköautokonsepti

Los Angelesin autonäyttelyn mielenkiintoisimpia tutkielmia on Jaguar I-Pace Concept, joka ennustaa F-Pacelle pikkuveljeä.

Los Angelesin autonäyttelyn mielenkiintoisimpia tutkielmia on Jaguar I-Pace Concept, joka ennustaa F-Pacelle pikkuveljeä.

Jaguarin konseptiauto ei tullut suurena yllätyksenä, sillä huhut pienemmästä katumaasturista ovat olleet liikkeellä jo jonkin aikaa. Jaguarin muotoilujohtaja Ian Callum esitteli tutkielman eilen lehdistölle Los Angelesissa. Erityistä autossa on varsin eteen sijoitettu ohjaamo, joka yhdessä lattian alle sijoitettujen akkujen kanssa antaa autolle persoonalliset mittasuhteet.

KAHDEN MOOTTORIN AVULLA AUTOON ON SAATU JATKUVA NELIVETO.

Tutkielmassa on sähkömoottori edessä ja takana ja niiden yhteisteho on lähes kolmesataa kilowattia. Kahden moottorin avulla autoon on saatu jatkuva neliveto. Ajoakun kapasiteetti on 90 kWh, ja tavoitteena on viidensadan kilometrin toimintamatka. Toisin sanoen tähtäimessä ovat ainakin Tesla Model 3 ja Chevrolet Bolt. Tosin ulkonäöltään I-Pace Concept muistuttaa enemmän Mercedes-Benz GLA:ta ja kumppaneita.

Jaguar I-Pacen tuotantomalli on vuorossa vuoden 2017 aikana ja auton myynti alkaa vuoden 2018 jälkipuoliskolla. Myyntiin tulee sähkömoottorisen I-Pacen lisäksi varmasti perinteisemmillä moottoreilla varustettuja vaihtoehtoja.

 

Lue koko uutinen tekniikanmaailmasta.