Volvo 40.2 sähköauto

Tällainen on Volvon ensimmäinen sähköauto

Keväästä 2016 Volvo julkisti Porrasperäisen 40.2 mallin konseptiauton. Samana vuonna myöhemmin Volvo ilmoitti tekevänsä kaikista malleistaa sähköautoversion. Autocarin mukaan Volvon ensimmäinen täyssähköinenauto tulee perustumaan 40.2 konseptiin joka tule markkinoille vuonna 2019.

Auto kootaan Volvon CMA-alustalle. Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Henrik Greenin mukaan auton ajosäde yhdellä latauksella tulee olemaan jopa 500 kilometriä, kun konseptiautossa se on 350 kilometriä.

”Tämä etenee nyt sillä tavalla, että päivitämme omia tavoitteitamme joka ikinen kuukausi. Teknologia kehittyy niin nopeasti, että lisäyksiä on tehtävä koko ajan, kehitystyön rajoja on venytettävä vähän väliä. Tällä hetkellä me tähtäämme siis koko ajan liikkuvaan maaliin”, Green sanoi.

Volvo haluaa mahdollistaa asiakkailleen uuteen sähkömalliin erilaisia akkupaketti- ja moottorivaihtoehtoja eli erihintaisia autoja, kuten Tesla.

”Tavoitteena on lähestyä laajempaa kuluttajajoukkoa edullisemmilla versioilla ja myös premiur-segmentin asiakkaita voimakkaammilla moottoreilla ja pidemmällä ajosäteellä.”

Volvon ensimmäinen sähköauto on täysin oma mallinsa, mutta toinen on todennäköisesti sähköinen XC40.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin.